A Szerelemből Auschwitzba interjúfilm Dr. Garai András Júda holokauszt túlélő történetét dolgozza fel gyermekkorától a haláltáborokból történő hazaérkezéséig Magyarországra.
Az interjút Izraelben, az akkor már nyugalmazott pszichiáter főorvossal rögzítettük, ezért az alcíme: Izraelben magyarul – beszélgetés Garai Andrással.

A filmet a Keresztyén Segítség Hídja Alapítvány megbízásból, a Dániel Csoport önkéntesei Csányi Gábor és Roóz Zoltán készítették.
Fő támogatók: Soproni Zsidó Hitközség, Keresztyén Segítség Hídja Alapítvány, Soproni Evangéliumi Gyülekezet, Segítség az Élethez Alapítvány

A film történész szakértője: Prof. Dr. Szita Szabolcs

A film hossza: 60 perc
A filmet a Magyar Nemzeti Filmiroda is nyilvántartásba vette.(NFT/22337/2014)

Magyarországon 2014 tavaszán indult útjára a film a “Beszéljünk róla…” interaktív programsorozat keretében. A programsorozat célja az volt, hogy Magyarország több városába eljutva, a találkozások alkalmával méltó módon megemlékezzünk a holokauszt áldozatairól, mindeközben komplex, és hiteles útmutatást kaphasson a hallgatóság a vészkorszak történéseinek feldolgozásához.
A program első pillére: Szerelemből Auschwitzba – dokumentum és riportfilm (60 perc) vetítése volt.
A program második pillére a film megtekintését követő moderált interaktív pódiumbeszélgetés volt. A moderátor, mint az est házigazdája felvezette a beszélgetéseket és biztosította az interaktivitást a meghívott előadók és a megjelent közönség között. (“Beszéljünk róla…” interaktív programsorozatról bővebben)

A 70. Emlékév kapcsán a következő helyszíneken valósult meg az interaktív programsorozat:

Az Emlékévet követően köszönhetően a meghívásoknak az ország több pontján is megvalósultak vetítések a film üzenetének interaktív feldolgozásával.